Solbeskyttelse

De seneste uger har solen skinnet næsten hver dag, og der er slået ny solskinsrekord – mest solrige marts nogensinde. 

Når vi endelig nyder sollyset, gør vi det naturligvis på en sikker måde – med verdens bedste solbeskyttelse! Det glæder os, at vi har mulighed for at tilbyde Heliocare, som mange af jer allerede har stiftet bekendtskab med. Det er derfor vigtigt for os at fortælle jer lidt om vores solcremer og hvordan de har den største effekt.  Hvis din hud er behandlet og velforberedt, får du en gylden glød uden risiko for skader.

Solens lys består af tre slags UV-stråler: UVA, UVB og UVC. For bedre at huske hvad de hver især gør ved huden kan man beskrive dem således:

UVA – Aging: UVA-stråler er de mest energirige stråler. De har den længste bølgelængde og trænger derfor ned i det mellemste hudlag, som kaldes ”dermis”. I dermis findes kollagen og elastin, der giver huden fasthed og spændstighed. Når huden får ”for” meget UVA-lys, bliver den rynket og slap. UVA giver os en solbrændt kulør, men også rødme af huden. UVA-strålerne kan forårsage hudkræft.

UVB – Burning: UVB-stråler absorberes først og fremmest i hudens øverste lag (epidermis), fordi den har kortere bølgelængde.

Det er UVB-strålerne, der forårsager fortykkelse af huden og øget pigmentering og inflammation. Når huden udsættes for store doser UVB-stråler, bliver den rød og læderagtig.

UVB er også nødvendige, i det de stimulerer til dannelse af D-vitamin i huden, men husk at 20 minutters daglig soleksponering er nok til, at der dannes det nødvendige D-vitamin.

UVB virker også nedregulerende på hudens immunforsvar, hvilket er årsagen til at hudlægen bruger UVB til behandling af visse hudsygdomme.

UVC – Cancer: UVC-stråler har den korteste bølgelængde og er den mest skadelige og kræftfremkaldende. UVC-stråler standses dog af atmosfærens ozonlag, og når derfor ikke jorden.

Solcremer og solfilter
Solcremer indeholder stoffer, som kemisk eller fysisk hindrer UV-strålerne at trænge ind i huden. De fysiske stoffer reflekterer solstrålerne, mens de kemiske absorberer lyset og omdanner det til varme.

Vi anbefaler at man benytter dagcreme med SPF hele året. På klinikken har vi NEOSTRATA hudplejeprodukter, hvor der i dagcremerne altid SPF til alle hudtyper. Derudover anbefaler vi ekstra beskyttelse med Heliocare ovenpå/oveni dine daglige hudplejerutiner med NEOSTRATA.

Dit behov for solbeskyttelse afhænger af din hudtype.

Forskellige hudtyper:

Hudtype I: bleg hud med rødt eller lysblond hår, blå øjne og fregner. Bliver altid solskoldet og kan ikke blive brun. Bør anvende solbeskyttelsesfaktor (SPF) 50 med UVA-filter.
Hudtype II: Lys hud med blondt hår, blå, grønne eller lysebrune øjne. Bliver let solskoldet og kun langsomt. Bør anvende SPF 15-30 med UVA-filter.
Hudtype III: Lys hud med alle øjenfarver. Bliver sjældent solskoldet og let solbrændt. Anbefales SPF 15 eller derover med UVA-filter.

Bemærk at Kræftens Beskyttelse anbefaler SPF 15 eller derover til alle hudraske og SPF 30 og derover, hvis du har haft hudkræft eller forstadier hertil.

At der står den rigtige SPF på flasken med solcreme er ikke nok. Der skal også anvendes den rigtige mængde og påføres creme med rette intervaller, for at man beskyttes som SPF angiver. Til en normal voksen hud anbefaler vi 6 teskefulde, og der smøres om morgenen og hver 3-4 time, hvis man er i solen og hyppigere, eller hvis man sveder meget eller bader.

Endelig må man huske at den bedste beskyttelse er at undgå solen og især mellem 11 og 15, hvor strålingen er særlig kraftig. Dæk huden til med tøj og hat, og husk på at solcreme mest er et supplement til en fornuftig adfærd i solen.  

Din solbeskyttelse skal tilpasses årstiden, og hvor du befinder dig. Så vær særlig varsom, når du rejser sydpå solens stråler er stærkere. 

Heliocare

Heliocare er udviklet af eksperter i dermatologi og en af Europas førende solbeskyttelsesmærker. Effekten af produkterne og teknologierne er veldokumenteret. Alle produkter fra Heliocare beskytter huden mod skadelig UVA- og UVB-stråling. De modvirker solskader, hudens aldring, og minimerer overfølsomhed over for solen takket være Fernblock®-teknologien, bredspektrede solfiltre og anti- oxidanter som grøn te og C- og E-vitamin. 

Heliocare Advanced er en serie solbeskyttelsesprodukter med bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse i velaf- balancerede sammensætninger, som desuden genfugter og reparerer. 

 Heliocare 360° kosttilskud

Heliocare 360° tilbyder multivirkende sammensætninger, som beskytter mod UVA, UVB, synligt højenergilys (HEV) og infrarød stråling (IR). Dette kosttilskud øger hudens modstandskraft over for solskader og hyperpigmentering- er og er særlig godt til følsom hud (Obs: Erstatter ikke sol- beskyttelse, men skal anvendes som supplement til SPF). Der indtages en tablet en ½ time før man skal nyde solen.

Planteekstrakt Polypodium Leucotomos er en bregnesort som findes i Central- og Sydamerika, der indeholder en naturlig beskyttelse mod UV-stråling. Ekstraktet, som har et stort indhold af bl.a. ferulinsure, neutraliserer frie radikaler og virker reparerende på skader, som skyldes UV-stråler.

Nyd forårssolen og glæd dig over dens positive indflydelse, men brug fornuften. Hvis du er i tvivl eller har brug for en individuel vejledning, kom forbi os på Klinik nativus i brugen af Heliocare.

DEL GERNE DETTE BLOGINDLÆG

Gevækster

Klinik nativus tilbyder nu behandling af gevækster, og på hjemmesiden, som vi for nylig har opdateret, kan du se billeder og læse om gevækster. På

Læs indlæg »