Milier og komedoner

På Klinik nativus har vores erfarne dermatologiske sygeplejersker stor erfaring med at behandle milier og komedoner.

Hvad er milier??
Milier er indkapslede hvide knopper. De er små, helt hårde og hvide knopper. De indeholder hårdt indkapslet talg, og de sidder tit omkring øjenområdet og på kinderne.

Hvad er komedoner??
Komedoner er det samme som hudorme.
Komedoner kan enten være åbne eller lukkede. De åbne er de små sorte prikker, som ses tydeligst i T-zonen, dvs. pande, næse og hage. De kan også sidde på kinder og i ørerne. Hudorme er ligesom milier tilstoppede talgkirtler/hårsække, men de har en åben udgang, så hudorme er derved lettere at behandle. Hudorme opstår ved at porerne i huden bliver tilstoppet af døde hudceller, talg, olie, makeup og cremer, som sætter sig som små propper, som bliver sorte, når de udsættes for ilt.

Milier er ikke bumser
Ved første øjekast er det nemt at forveksle milier med hvide hudorme. Men talgknopper er noget helt andet. Til forskel fra hudorme opstår milier oftest rundt om øjenlågene og på de tørreste dele af din hud.
Milier er ofte et symptom på tør og dehydrer hud.
Talgknopperne er ikke betændte, røde eller smertefulde ligesom hudorme/bumser.

Hvordan behandles milier?
På klinik nativus fjernes milier med en lille steril nål og milien trykkes ud. Huden efterlades lidt rød, og der kan komme et meget lille sår.

Se før/efter billeder her |

Vigtigheden af god hudplejerutine;

En god hudplejerutine, som indeholder en daglig eksfoliering, og tilførsel af fugt, vil hjælpe med at forebygge og reducere milier. Her kan Neostrata Glycolic Microdermabrasion Polish og PHA eye cream fra Restore linjen være nyttige.

 

Klinikbehandling med Neostrata kemisk peeling vil også være en god investering til kampen mod milier og komedoner.

Kemisk peeling er en kraftig exfoilering med glycolsyre (frugtsyre), som fjerner den tørre overflade i huden så porrene i huden renses ud og risikoen for milier og komedoner minimeres.

Alt afhængig af hvilken hudtype og alder, kan vi skræddersy en behandling med kemisk peeling, så der kommer ro og balance i huden. Neostrata arbejder med aktive glycolsyre (frugtsyre) i både klinik-og hjemmebehandlingerne.

Vi giver en grundig vejledning i hvilke hjemmeprodukter vi vil anbefale for at holde det opnåede resultat vedlige.

Book en gratis forundersøgelse på Klinik nativus.

DEL GERNE DETTE BLOGINDLÆG

Gevækster

Klinik nativus tilbyder nu behandling af gevækster, og på hjemmesiden, som vi for nylig har opdateret, kan du se billeder og læse om gevækster. På

Læs indlæg »

Indvendig SPF

Hvorfor får du soleksem? Årsagen til reaktionen i huden er ukendt, men ultraviolet lys (UV), både UVA (langt hyppigst) og UVB stråler kan lave nogle

Læs indlæg »

Solbeskyttelse

De seneste uger har solen skinnet næsten hver dag, og der er slået ny solskinsrekord – mest solrige marts nogensinde.  Når vi endelig nyder sollyset,

Læs indlæg »